Olabilirsiniz
Anasayfa » Terminoloji » Coronavirus’ün belirtileri nelerdir?

Coronavirus’ün belirtileri nelerdir?

Editor 28 Ocak 2020 TerminolojiOkunma süresi: 3 dakika

Coronavirüs Nedir?

Coronavirüs ilk olarak 1960’larda ortaya çıktı.Ancak tam olarak nereden ve nasıl geldiklerini tam olarak bilmiyoruz. İsmi taç benzeri şekillerinden gelmektedir. Bu hastalık çoğu zaman hayvanlara bulaşırken bazende, hayvanlar üzerinden insanlara bulaşmaktadır.İnsanlarda genellikle ciddi olmayan fakat ölüm riski bulunduran solunum yolu enfeksiyonlarına, inek ve domuzlarda ishal, tavuklarda ise üst solunum yolu hastalıklarına sebep olur.Çoğu koronavirüs, soğuk algınlığına neden olan diğer virüslerle aynı şekilde yayılır.Hapşırma,öksürme ve dokunma yoluyla bulaşır.

Coronavirüs’ün belirtileri nelerdir ?

Koronavirüsün semptomu; burun akıntısı , öksürük , boğaz ağrısı ve bazen ateş de dahil olmak üzere diğer üst solunum yolu enfeksiyonlarına benzer . Çoğu durumda, bir koronavirüs veya rinovirüs gibi soğuk algınlığına neden olan farklı bir virüsün olup olmadığını bilemezsiniz.Soğuk algınlığınızın bir koronavirüsten kaynaklanıp kaynaklanmadığını öğrenmek için burun ve boğaz kültürleri ve kan çalışması da dahil olmak üzere laboratuvar testleri yapabilirsiniz.Çünkü belirtilerin neye işaret ettiğini kendiniz hesaplayamazsınız.Allah korusun ufak bir göz ardı etmeniz ölümle sonuçlanabilir.

Bir koronavirüs enfeksiyonu alt solunum yoluna yayılırsa (nefes borunuz ve akciğerleriniz ) , özellikle yaşlı insanlarda, kalp hastalığı olan veya zayıf bağışıklık sistemi olan insanlarda pnömoniye (Zatürre ) neden olabilir .

Coronavirüs’ten korunmanın yolları

Koronavirüs için dünyada malesef bir aşı yoktur . Bir koronavirüs enfeksiyonunu önlemeye yardımcı olmak için, soğuk algınlığından kaçınmak için aynı şeyleri yapın;

  • Ellerinizi sabun ve ılık su veya alkol bazlı el dezenfektanı ile iyice yıkayın .
  • Ellerinizi ve parmaklarınızı gözlerinizden , burnunuzdan ve ağzınızdan uzak tutun .
  • Hasta olan kişilerle yakın temastan kaçının.

Tedavi Yöntemleri;

  • Bolca dinlenin.
  • Sıvı kaybından dolayı bol miktarda su vs. için.
  • Boğaz ağrısı ve ateş için ilaç alın (doktorun önerdiği şekilde ).
  • Ancak 19 yaşından küçük çocuklara veya gençlere aspirin vermeyin ;  ibuprofen veya asetaminofen verin.
  • Nemlendirici veya buharlı duş da boğaz ağrısını ve cızırtılı boğazı hafifletmeye yardımcı olabilir.
İlgili   Mükemmeliyetçiliğin zararları

Bilinen türleri arasında MERS-CoV, SARS-CoV ve 2019-nCoV sayılabilir.

Bu yazıyı beğendiysen, bu kategoride yer alan Hitit Tanrıları başlıklı bir önceki yazımı da okuyabilirsin.Ayrıca bizi Facebook Twitter , Youtube , Google+ ve İnstagram gibi sosyal ağlarda takip edebilirsin..

Bunlarda İlginizi Çekebilir!



 # # #

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Son Makaleler