Olabilirsiniz
Anasayfa » Mimarlık » Autocad dosyalarındaki yaygın sorunlar ve çözümleri

Autocad dosyalarındaki yaygın sorunlar ve çözümleri

Editor 11 Ekim 2019 MimarlıkOkunma süresi: 4 dakika

Autocad’deki hatalar, dwg dosyasıyla ilgili hata ve yazılımın kendisiyle ilgili hata olmak üzere iki geniş kategoriye ayrılmaktadır.Sorun eğer DWG dosyasıyla alakalıysa,çözümü diğerine oranla daha kolay.Basit bir kaç Autocad komutuyla bu sorunun üstesinden gelebilirsiniz.En çok karşılaşılan hataları sizler için listeledik.Hadi birlikte bu can sıkıcı sorunların üstesinden gelelim.

Ürünler Yüklenemedi Hatası (Install Error )

Bazı ürünler yüklenemiyor
Bu tarz sorunla genelde ilk kurulum aşamasında karşılaşırız.Nedeni de bazı ek programların eksik olması veya güncel sürümünün kurulu olmaması.Programlar derken ; Microsoft Visual C ++  ve Microsoft .NET Framework’dan bahsetmekteyim.Bu hatayı Autodesk forumlarında belirtilen ipuçlarını kullanarak çözebilirsiniz. İlgili linke buradan  bakabilirsiniz.

Birden fazla nesne seçme sorunu

Eğer bu tarz bir hata ile karşılaşırsanız,PICKADD sistem değişkeninin değerini 1 veya 2 olarak değiştirin.PICKARDD’ı uzun uzun anlatmak gerekirse;Sıfır ( 0 ) değeri bu satırı kapatmaya yarar.Yani önceden seçilen nesneler seçim grubundan otomatik olarak kaldırılır.Yukarıda da bahsettiğim gibi 1 ve 2 PICKARDDı açmaya yarar.

Benzer Konular:

  1. AutoCad “error code 1603” Hatası ve Çözümü
  2. Autocad Ayarlarını Sıfırlama
  3. AutoCad Kaydetme Sorunu ( %100 çözüm )
  4. Autocad hata verip kapanıyor

Arayüz sekmeleri eksik

Bir çoğumuz çizim yaparken bilerek yada bilmeyerek Arayüzdeki dosya sekmelerini kapatıyoruz.İşte bu kapattığımız arayüzü geri getirmek için FILETAB komutunu kullanırız.FILETABCLOSE komutunu kullanarak dosya sekmelerini de gizleyebilirsiniz. Dosya sekmelerinin görünürlüğünü Görünüm sekmesinin Arayüz panelinden de değiştirebilirsiniz.

Fare tekerleğinin takılma sorunu

Fare tekerleğine tıklamak, PAN aracını etkinleştirmiyorsa, nesne yakalama menüsünü etkinleştiriyorsa, MBUTTONPAN sistem değişkeni değerini 1 olarak değiştirin.

Çizim ekranında imlecin kaybolması

Bazen çizim yaparken,çimin üzerine geldiğimizde farenin imleci kayboluyor.Ekran dışına çıktığımızda imlec çalışmaya devam ediyorsa,Autocad ile alakalı bir sıkıntımız var demektir.Bu sorunu çözmek için, komut satırına 3DCONFIG yazıp “Yüksek kaliteli geometri” ve ayrıca “Düz çizgi görüntüleme” onay kutusunun işaretini kaldırın, diğer ayarlara dokunmadan Tamam diyip ekranı kapatın.Sorununuz düzelmiş olacaktır.

İlgili   Autocad Sistem Gereksinimleri

Autocad’de Blokları patlatma sorunu

Bu hata ile her çizimci en az bir defa karşılaşmıştır.Genelde dosyadan kaynaklı bir sorundan kaynaklı olarak ortaya çıkmaktadır.Çok can sıkan bir durum olsada çözümü aslında basittir.
 AutoCadde Blocks blasting problem
Autocad ekranınızda “block” yazıp entera basın.Çıkan ekranda sol üstte “Name” yazan yerden hangi bloğu patlatmak istiyorsanız onu seçin.Diğer ayarlara dokunmadan “Behavior ” altındaki “Allow exploding” kısmının önüne bir tik koyup ok’eye basın.Büyük ihtimalle sorununuz giderilmiş olacaktır.Eğer bu yöntem işe yaramazsa “YORUM” bölümünden bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Autocad’de kopyalama ve kesme sorunu

Autocad'de kopyalama ve kesme sorunu
Bir çoğumuzun sıklıkla karşılaştığı sorunların başında Trim ve Copy komutlarının çalışmaması geliyor.Tabi sadece bu iki komuttan kaynaklıda olmayabilir.Genel olarak, bunun nedeni bazı özel LISPS geçersiz kılma sistem değişkenleri veya varsayılan komut takma adlarıdır.Sorunu çözmek için ilk yapmanız gereken sorunsuz bir Dwg dosyasını açmak.Daha sonra komut satırına SYSVDLG yazıp entera basın.Çıkan ekranı kaydedin.

Autocad dosyalar arası kopyala yapıştır sorunu

Çizim yaparken nesneleri kopyalayıp ( ctrl+c), yapıştırdığımızda (ctrl+v ) alakasız yerlere atıldığını görürüz.Bu durum konsantremizi zedeleyecek kadar can sıkıcı olabiliyor.Bu sorunun temel nedenlerinden biri Autocad’in, tutuş noktasını farklı yerlerde algılamasından.Çözümü ise yine bir komut olan Copybase komutudur.Komutu girerek bir tutuş noktası belirleyin,sonra yapıştırma esnasında belirttiğiniz tutuş noktasını referans alarak işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.
Sonuç: Autocad ile alakalı sorunlar ve çözümleri oldukça uzun olduğundan dolayı,makaleyi burada kesiyorum.Diğer bütün sorunları tek tek başlıklar halinde ele alacağımız bir dahaki maakalede görüşmek üzere.Sağlıcakla kalın.

Bu yazıyı beğendiysen, bu kategoride yer alan AutoCad 2019 Sistem Gereksinimleri başlıklı bir önceki yazımı da okuyabilirsin.Ayrıca bizi Facebook Twitter , Youtube , Google+ ve İnstagram gibi sosyal ağlarda takip edebilirsin..

Bunlarda İlginizi Çekebilir!



 # # # # #

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Son Makaleler